Je verhuizing voorbereiden dan kan dat best wat spanning opleveren. Hoe zorg je dat alles op rolletjes verloopt en wat komt er allemaal bij kijken? Wiersma helpt je graag bij alle aspecten van je verhuizing. Natuurlijk ligt de focus grotendeels op je nieuwe woning, maar voor de nieuwe bewoner van jouw oude woning is het wel zo prettig om een netjes opgeleverde woning te betrekken. Ook voor je eigen gevoel natuurlijk! Wiersma geeft je 10 tips om je oude woning netjes op te leveren bij een verhuizing.
1. Zorg dat al je meubels meeverhuizen
Je hebt vast een aantal meubels waar je waarde aan hecht en die je mee wilt verhuizen naar je nieuwe woning. Wiersma helpt je daar graag bij. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je nieuwe meubels hebt aangeschaft of gaat aanschaffen, en dat je niet voor alles een plekje hebt in je nieuwe huis. Zorg dat je al voor je verhuizing plaatsvindt een nieuwe bestemming hebt voor je oude meubelen! Vaak kunnen meubels nog prima een ronde mee, wat natuurlijk ook nog eens duurzamer is dan je spullen naar de stort brengen. Je kunt ook met de nieuwe bewoner overleggen of er meubels overgenomen kunnen worden. Heb je nog geen bestemming voor je meubels en wil je ze eerst opslaan? Wiersma heeft daar een oplossing voor! Wij hebben mogelijkheden voor opslag van jouw spullen bij een verhuizing.
2. Check alle opbergruimtes zodat je niks vergeet bij je verhuizing voorbereiden
Je verhuizing voorbereiden is ook goed controleren als je je goed alle opbergruimtes, kasten, lades en andere plekken waar nog spullen zouden kunnen liggen. Voor jezelf is het natuurlijk onhandig als blijkt dat er nog goederen in je oude woning liggen, maar ook voor nieuwe bewoners is het niet erg prettig om spullen tegen te komen van de oude bewoner. Denk ook goed aan eventuele geheime vakjes ????.
3. Maak apparatuur in de keuken goed schoon
Niet het leukste klusje als je gaat verhuizen, maar het is wel zo netjes om keukenapparatuur als ovens, magnetrons, vaatwassers en andere machines schoon achter te laten. Goede middelen als een goede ontvetter kunnen je al een eind op weg helpen en scheelt je een hoop schrobben. Voor de nieuwe bewoner(s) is het wel zo fijn als ze alle apparatuur in de keuken na het intrekken meteen kunnen gebruiken.
4. Achterlaten van tegels, laminaat, balken en dakpannen
Bij een verhuizing voorbereiden is het niet helemaal de bedoeling om spullen achter te laten in je oude woning als je gaat verhuizen, maar bij bepaalde materialen kan het wel handig zijn voor nieuwe bewoners. Als je nog oude tegels, laminaat, balken of dakpannen over hebt, dan wordt het doorgaans wel gewaardeerd als je het achterlaat in je oude huis. Zo kunnen de nieuwe bewoners gemakkelijker achterhalen wat er gebruikt is, en als er iets vervangen moet worden hoeven ze niet direct nieuw materiaal aan te schaffen. Sociaal en duurzaam dus! Overleg dit wel altijd even met de mensen die je woning overnemen.
5. Controleer de verlichting
Wil je lampen achterlaten? Vaak is dit geen probleem, maar het is wel zo netjes om dit even te overleggen met nieuwe bewoners. Als je je lampen meeneemt tijdens je verhuizing voorbereiden, dan is het wel zo netjes om even een vervangend peertje op te hangen, of om de bedrading even weg te werken door middel van een kroonsteentje. Zo vermeid je tevens gevaarlijke situaties. Wiersma verhuizingen kan je helpen dit soort klusjes.
6. Pluggen, schroeven en gaten in de muren
Verwijder zo veel mogelijk uitstekende schroeven en pluggen uit muren als je gaat verhuizen. Gaten in de muur is niet echt een fraai gezicht, dus het is wel zo netjes om ontstane gaten en schade even weg te werken met een vuller in combinatie met een plamuurmesje. Dit kun je bij iedere bouwmarkt aanschaffen en is niet moeilijk om te doen. Toch liever hulp? De handyman van Wiersma helpt je graag tijdens je verhuizing voorbereiden bij kleine klusjes!
7. Geef aandacht aan het sanitair
Je verhuizing voorbereiden voor naar een nieuwe woning is het wel fijn als je het sanitair enigszins hygiënisch aantreft. Geef daarom even extra aandacht aan het schoonmaken van de badkamer, douche en toilet. Schaf een goede ontkalker en schimmelreiniger aan als dat nodig is, en zorg ervoor dat er geen grote vlekken meer zichtbaar zijn. Controleer ook even de afvoeren en ventilatieroosters voordat je begint met je verhuizing voorbereiden.
8. Milieupas, gebruiksaanwijzingen en handleidingen
Verzamel de gebruiksaanwijzingen en handleidingen van vaste apparaten die niet meeverhuizen naar je nieuwe woning. Wel zo handig voor de nieuwe bewoners! Ook als je aankoopbonnen hebt of garantiebewijzen dan kun je deze achterlaten. Leg ze op een handige plek neer, zoals een keukenla. Denk ook even aan het achterlaten van de milieupas, die in de meeste gemeentes niet persoonsgebonden is. Informeer zelf ook even naar de aanwezigheid van een milieupas als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning! Een verhuizing voorbereiden is dus ook je milieupas regelen.
9. Doe een rondje door de tuin of balkon
Als je binnen alles gecontroleerd hebt voor je verhuizing, vergeet dan vooral de buitenruimtes niet. Zorg dat de tuin of balkon opgeruimd is en voorkom dat er bijvoorbeeld nog tuinafval te vinden is. Indien nodig kun je nog even met een bezem de tuinpaden of de tegels schoonvegen. Vergeet ook vooral de containers niet te legen, want na het verhuizen naar een nieuwe woning is het niet echt aangenaam om afval van de oude bewoner aan te treffen.
10. Begin op tijd met je verhuizing voorbereiden
Je verhuizing voorbereiden? Een goede voorbereiding is het halve werk! Begin niet te laat met het opruimen en netjes maken van je woning als je gaat verhuizen. Dat scheelt een hoop stress en zorgt ervoor dat jij je voornamelijk kunt focussen op je nieuwe woning en niet op je oude woning. Heb je toch liever hulp van een Wiersma Handyman bij het netjes opleveren van je woning? Je kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen met een verhuisadviseur van Wiersma Verhuizingen om de mogelijkheden te bespreken. Bel met 058 288 1412 voor meer informatie!